ontharing

Veel vrouwen zijn niet tevreden met hun lichaamsbeharing, vandaar dat ze deze vaak zelf of door een schoonheidsspecialist laten verwijderen. Er zijn verschillende methoden die het verwijderen van haren mogelijk maken. De impact van de behandeling is vaak afhankelijk van de plek waar er onthaard wordt en de spullen die daarvoor gebruikt worden. 

Ontharingsmethoden

.

Ontharingsmethoden

Veel vrouwen die zichzelf ontharen, kiezen ervoor om hun haren weg te scheren. Dit is een relatief makkelijke manier om snel van je lichaamsbeharing af te komen. Het enige nadeel is dat ze na verloop van tijd weer terug groeien en ze vaak nog dikker lijken dan voorheen. De punt van de haar is dan stomp, waardoor deze meer opvalt dan voorheen. Veel mensen denken hierdoor vaak ook dat er meer haren terug groeien als je scheert, maar dat is helemaal niet waar. De haargroei neemt niet toe door het verwijderen van haren, wel kan het toenemen onder invloed van medicijnen.

Schoonheidsspecialisten gebruiken andere methoden, veel schoonheidsspecialisten kiezen namelijk voor het harsen, het epileren van haren of laserontharing Ze verwijderen de haren dan vanaf de wortel, waardoor het langer duurt voordat de haren weer terug groeien. Sommige haren lijken het op een gegeven moment ook op te geven als je ze vaak genoeg verwijdert. De haargroei kan dus minder worden. Doordat je de wortel en al verwijdert wordt de punt van het haar dunner en soms de hele haar, waardoor het ook lijkt dat er minder haren terug groeien.

Afhankelijk van de plek waar de haren groeien, wordt gekozen voor harsen of epileren. Op grote oppervlakte ben je bijvoorbeeld te veel tijd kwijt als je het gaat epileren. Terwijl op kleinere stukken epileren vaak een uitkomst kan zijn.

Veel vrouwen vinden ontharing erg belangrijk, aangezien ze de ongewenste haargroei als niet vrouwelijk ervaren. Vrouwen houden hier zich dan ook regelmatig mee bezig.